Нарастват жилищните кредити

Жилищните кредити нарастват дори и по време на извънредното положение

През април, първият цял месец, в който действаха мерките срещу разпространението на COVID-19, общият размер на отпуснатите от банките жилищни заеми нараства с 90 млн. лв. и достига 11,14 млрд. лв., показват данните на БНБ. За година ръстът на жилищното кредитиране е с 14,5%.

При потребителските заеми обаче има спад с 85 млн. лв., до обща сума от 11,45 млрд. лв. При бизнес заемите спадът е ещо по-голям – с 276 млн. лв., като общият им размер достига 34,54 млрд. лв.

Оказва се, че по време на извънредното хората са продължили да взимат заеми за покупка на имоти. Но са ограничили заемите за коли, обзавеждане, лечение и т.н.

Наред с това спестяванията на хората продължават да нарастват. За това е допринесло и ограничаването на разходите през април. Само за месец общата сума на депозитите на хората в банките нараства с близо 600 млн. лв.

Източник: burgasnews.com

Свържете се с кредитен консултант

Ако желаете безплатно съдействие и консултация относно отсрочване или разсрочване на задължения, получаване на ипотечен кредит, рефинансирате на такъв при облекчени условия, обединяване на задължения или да изтегляне на фирмен кредит, може да се сръжете с нас по следния начин:

  • На телефон  0882 689 998 в делнични дни между 9.00-18.00 ч.;
  • Чрез контактната форма на сайта;
  • На електронна поща: info@kreditenkonsultant.com

 Вашият коментар